Goud voor ijshockeyer Vincent Nissen

tijdens de WK voor B-Junioren in Sofia, Bulgarije

Goud voor Vincent Nissen en het Nederlandse IJshockeyteam voor B-Junioren in Sofia

20 Dolgelukkige ijshockeyers kwamen maandagavond 12 maart 2001 op Schiphol aan. Ze kwamen terug van de WK voor B-Junioren in Sofia, Bulgarije. Ze brachten goud mee naar huis.

Een week geleden vertrokken ze vol spanning. Ze wisten dat ze dit jaar konden winnen als alles goed ging. De eerste wedstrijd tegen IsraŽl wonnen ze met 10-2. De tweede wedstrijd tegen gastland Bulgarije wonnen ze met 14-1. De derde wedstrijd tegen Spanje wonnen ze met 11-0 en maakte hen meteen poulewinnaar.

Voor goud kwamen ze tegenover RoemeniŽ te staan. De eerste periode werd met 1-1 afgesloten. De tweede periode wist het Nederlands team met 0-2 te beŽindigen. In de derde periode kwamen de Roemenen sterk terug en wonnen zij de periode met 2-1. Uiteindelijk kwam de stand hierdoor op 4-3 voor het Nederlands team en daarmee behaalden ze goud.

Vincent Nissen is 17 jaar en woont in Valkenswaard. Hij speelt al 10 jaar enthousiast ijshockey. Eerst bij de Kemphanen en later bij de Eindhoven IJsbrekers. Sinds 3 jaar zit hij in de selectie van het Nederlands Team. Ook vorig jaar mocht hij mee naar de WK in Sofia, toen kwamen ze terug met zilver. Hij mist het heel erg dat er in Eindhoven geen 1e team meer is. Daarom gaat Vincent komend seizoen misschien een jaar naar het buitenland om daar te trainen en spelen.

Alle overige jongens komen van andere IJshockey-verenigingen uit Nederland.

Links naar andere sites:

http://photos.yahoo.com/vincentnissen
http://www.ijsbrekers.nl


Vincent Nissen

Een homepage van de Digitale Stad Valkenswaard