Valkenswaardse Handbal Club

De gezelligste handbal club van Brabant

Handbal is een teamsport voor meisjes en jongens vanaf 6 jaar, met zowel een zaal- (van oktober tot maart) als een buitencompetitie (in het vr- en najaar). In de maanden mei & juni worden ook nog diverse toernooien gespeeld, waar soms wordt overnacht. De Valkenswaardse Handbal Club (V.H.C.) is de enige handbal vereniging in Valkenswaard, Dommelen, Aalst, Waalre en Borkel en Schaft en heeft ongeveer 200 leden, waarvan ruim de helft onder de 20 jaar.

Heren 1 speelt op dit moment in de regioklasse en Dames 1 landelijk op 1e divisie niveau. In totaal heeft V.H.C. nu 13 teams, waaronder 6 jeugdteams.

V.H.C. heeft gediplomeerde trainers die voor een prima begeleiding van de (nieuwe) leden zorgen. Voor nieuwe leden geldt: er is geen wachtlijst, dus je kunt vrijwel meteen meedoen. Maar voordat je definitief beslist, kun je eerst een aantal keren gratis meetrainen.

Verder organiseren wij diverse nevenactiviteiten, zoals: een jeugdkamp, feestavonden, carnaval, knutselmiddagen, etc Het laatste nieuwe op handbal gebied is Beach-handbal: met goed weer handballen op een zandstrand.

Om te handballen heb je weinig nodig, gewoon je sportspullen van de gymles is voldoende. Bij wedstrijden krijg je een T-shirt van de vereniging (en evt. een trainingspak), dus zelf moet je dan nog voor een wit broekje (voor heren) of blauwe legging (voor dames) zorgen, want blauw en wit zijn onze clubkleuren. De uitwedstrijden zijn in het algemeen in de regio. De contributie is relatief laag (zie ook trainingen) en de consumptieprijzen in de kantine zijn ook niet hoog. Inschrijven en opzeggen doe je schriftelijk bij de penningmeester.

De sporthal in Valkenswaard ligt aan de Amundsenstraat net buiten het centrum en is goed te bereiken met de fiets, auto of openbaar vervoer. Het busstation is op 50 meter. Er is een ruime parkeergelegenheid en een veilige fietsenstalling. De trainingen zijn hier op maandag, dinsdag en donderdag vanaf 18.00 uur. Verder wordt er ook getraind te Waalre, op dinsdag in Sporthal Hoeveland. Competitiewedstrijden worden op zondag in Valkenswaard gespeeld. Bij thuiswedstrijden wordt geen entree geheven. Dus kom gerust een keer kijken of handballen ook iets is voor jou.

Groetjes en tot ziens,

De Valkenswaardse Handbal Club V.H.C.

Links naar andere sites:

Website van de Valkensewaardse Handbal Club
Alles over handbal in Nederland en Buitenland
Alles over de Nederlandse Handbal Vereniging


VHC

Een homepage van de Digitale Stad Valkenswaard