Club van 111

Hulp aan Sierra Leone

De CLUB VAN 111 is een groep donateurs die maandelijks een bedrag van 5,00 rechtstreeks overmaken naar Stichting Wanda. De doelstelling is om uiteindelijk jaarlijks 6.660,00 te kunnen overmaken naar de Wanda Foundation om zo bij te dragen aan de verwezenlijking van de projecten.

Stichting Wanda helpt mensen voor zichzelf op te komen, eigenwaarde en zelfrespect terug te vinden zodat ze weer in zichzelf en hun eigen toekomst gaan geloven. De Club van 111 probeert samen met de Stichting Wanda hier aan bij te dragen.

Stichting Wanda ondersteunt projecten op het gebied van educatie, landbouw en gezondheidszorg in Sierra Leone. Zij werken hierbij samen met de Wilde Ganzen en de NCDO. Uitgangspunt van de stichting is dat de projecten worden gedragen, uitgevoerd en beheerd door de locale gemeenschap en bedrijven. Dit om een duurzame betrokkenheid van alle belanghebbenden te garanderen en de mensen een kans te bieden om binnen hun eigen cultuur te komen tot een verbetering van hun toekomst. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar vrouwen en kinderen. Wanda Foundation helpt voornamelijk in Dia, Kissi Kama Chiefdom | Kailahun District.

Sierra Leone is geteisterd door een mensonterende burgeroorlog van 1991 tot 2002. Velen zijn getraumatiseerd door de gruwelijkheden. Burgers hebben massaal blootgestaan aan moord, mishandeling, marteling, verminking, verkrachting, ontvoering en gedwongen verhuizingen. In Sierra Leone zijn duizenden kindsoldaten (meestal gedwongen) gerekruteerd en, onder invloed van alcohol en drugs, aangezet tot gruweldaden. Straffeloosheid was regel.

Gelukkig zie je de veerkracht en de gedrevenheid van de bevolking van Sierra Leone die iets van hun leven willen maken, die niet hun hand ophouden tot iemand die vult. Veerkracht van mensen die jarenlang onderdrukt zijn maar niet bij de pakken neerzitten. De wil om zich te ontworstelen aan de schrijnende armoede; de sociale problemen onderkent en daar met al hun creativiteit een oplossing voor bedenken. Daar gaat het om. Niets meer, maar ook niets minder.

Links naar andere sites:

Club van 111
Stichting Wanda


Club van 111

Een homepage van de Digitale Stad Valkenswaard