diddlshop

leuke diddl site

Hallo welkom op mijn diddl site

hier vindt je allerlei informatie over diddl en zijn vrienden en links naar andere diddlsites waar je o.a. blaadjes kunt kopen

hier vindt je een paspoort van diddl:

Naam: Diddl

Diersoort: Springmuis

Geboortedatum: 24 augustus 1990

Sterrenbeeld: Maagd

Grootte: driekazenhoogvijftig

Gewicht: springveerlicht

Haarkleur: zwart

Kleur ogen: zwart

Haarstyle: sportief-verwaaid

Speciale kenmerken: tuinbroek, grote voeten, drie haren

Geboorteplaats: Kaaskoekjesland

Woonplaats: Kaasholletje onder de zolderboom

Diddl werd geboren op 24 augustus 1990. Op deze dag maakte Thomas Goletz, Diddl's tekenpapa, de eerste schetsen van de lieve springmuis. Of eigenlijk lieve kangoeroe! Want de eertse schetsen van Diddl leken op een kangoeroe, maar zijn grote voeten en zijn tuinbroeken had Diddl al.

Toen Thomas Goletz 13 postkaarten van Diddl ontworpen had ging hij op zoek naar een uitgeverij. Uiteindelijk kwam hij bij Depesche. Van de 13 postkaarten werd een serie van 48 stuks gemaakt. Deze kwamen op de markt in 1991.

Nu is Diddl nog steeds heel bekend. Veel kinderen verzamelen blokblaadjes, mokken, pennen en vele andere Diddlspullen! Heel speciaal is "Het grote boek van Diddl en zijn vrienden", dat in 2004 eerst in het Duits, maar later ook in het Nederlands in de winkels lag. Hierin staan paspoortjes van alle Diddlvriendjes en een plattegrond van Kaaskoekjesland! Er staat ook een hoop informatie over Diddl in, van vroeger tot nu!

Het kaasblad

In 1998 bestond het Käseblatt al. En aan de naam kan iedereen zien dat het blad Duits was. Helaas stopte het Käseblatt. De eerste Käseblatt was van grootte A5. In Augustus 2004 verscheen het Käseblatt opnieuw! En vanaf 2005 kwam het Kaasblad, eindelijk in het Nederlands!

Links naar andere sites:

leuke diddl site
diddlwebshop
pimboli startpagina


daphne

Een homepage van de Digitale Stad Valkenswaard