Peter Marijnissen - Nationale Straatspeeldag 9 juni

Verkeerouder van basisschool De Belhamel in Dommelen

Deze 10de Nationale Straatspeeldag op woendsdag 9 juni, is een initiatief van "Kinder Voorrang", om je er bewust van zijn dat kinderen ook aan het verkeer deelnemen. Daarom zal door het hele land straten worden afgezet, zodat kinderen weer een paar uur, ongestoord door het verkeer, op straat kunnen spelen.

Wij willen graag op deze woensdagmiddag samen een grote straat afzetten, om een gezamelijke straatspeeldag in Valkenswaard te maken. Als het lukt om de Eindhovenseweg te gebruiken, dan kunnen wij fijn autovrij die middag shoppen in het centrum, en de kinderen kunnen leuke spelletjes doen.

Hiermee kunnen wij ook aan de overheid aangeven dat er te veel verkeer door Valkenswaard gaat. Acties zoals "30 maakt je buurt weer prettig!" zullen alleen slagen als de overheid hun beloofde subsidie nakomt, en niet zoals nu het geval is, deze terugdraaien van 40% naar 20%. Waardoor er nog meer kosten komen voor de gemeente.

Laten we er dus met z'n allen een leuke middag van maken, en laten zien dat vooral voor de kinderen een veiligere stad mogelijk is.

Links naar andere sites:

Over verkeerouders
Straatspeeldag van vorig jaar
Maak je buurt weer prettig, 30 km zones


Peter Marijnissen

Een homepage in de Digitale Stad Valkenswaard